БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СПОРТНИ ГЪЛЪБИ

 
ВРЕМЕТО 00:00:00 Вход Изход
 
 
 
 
 

Новини

БАЛКАНИАДА – 2020

15 Януари 2020 г.

article_image

Във връзка с провеждането на Балканиада-2020.г.  в Румнико Вълча  Румъния  от 01.02 до 02.02.2020 г., в срок до 25.01.20.г. ще се приемат заявки за участие на класиралите се от първо до пето място асови гълъби от всички класове с двугодишни резултати.

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СПОРТНИ ГЪЛЪБИ  ще създаде необходимата организация и ще поеме разходите по транспортирането и настаняването на птиците. Клубовете могат да изпращат своите заявки на email: members@brpf.eu  до 25.01.2020.

Транспорта на птиците до Балканиадата в Румнико Вълча е предвиден за 31.01.20.г. Организаторите по събирането на гълъбите и самите пунктове ще се оповестят допълнително в най-кратък срок.

ЧИПОВЕ - 2020

13 Януари 2020 г.

article_image

С цел постигане на по добри финансови условия за членовете на БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СПОРТНИ ГЪЛЪБИ при закупуването на ел.чипове за всияки видове системи , ръководството на федерацията организира обща заявка и доставка.

 

В срок до края на януари всички клубове и индивидуални членове могат да изпратят своите заявки на email: members@brpf.eu .

ПОКАНА за общо събрание на БФСГ

12 Декември 2019 г.

article_image

Управителния съвет на сдружение с нестопанска цел „Българска федерация спортни гълъби” – Варна, на осн. чл. 26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на сдружението на 25.01.2020г. в 10.00 часа на адрес: гр.Сливен, ул.”Асеновско дефиле”, №1, при следния дневен ред:

 

1. Приемане на нови членове;

2. Изслушване и приемане на доклада и отчета за дейността на УС за изминалия период от предходното общо събрание;

3. Одобряване на годишния счетоводен отчет;

4. Промяна на състава на членовете на управителния съвет;

5. Приемане на основни насоки и програми за развитие на сдружението през 2020г.;

6. Приемане на бюджет за дейността на сдружението за 2020г.

 

При липса на кворум на осн. чл.27 ЗЮЛНЦ общото събрание ще се проведе същия ден в 11 часа, на същото място и при същия дневен ред, независимо от представения на заседанието брой членове.

 

Общото Събрание на БФСГ ще се проведе под надслов - "Ден на отворените врати". Всички заинтересовани гълъбовъди включително и не членове на БФСГ могат да присъстват на заседанията .

Легитимност на пожизнените пръстени - разяснения

01 Декември 2019 г.

article_image

Във връзка със зачестилите запитвания от членове на БФСГ относно легитимността на пожизнените пръстени за състезателен сезон 2020 г., ръководството на федерацията внася следните разяснения:


1. На официалния сайт на FCI са публикувани оторизираните от организацията производители на пожизнени пръстени. Същите тези производители са гарант за това, че произведените от тях пръстени, носещи логото на FCI са с уникални номера и са придружени от индивидуален паспорт. Пръстените използвани от членовете на БФСГ са произведени от един от одобрените производители и БФСГ притежава всички необходими сертификати и счетоводни документи удостоверяващи това.


2. На международното изложение през октомври в Касел Германия, в официален разговор с Г-н Frans Hermans, координатор на FCI Racing Pigeons Grandpix - Mundial Ranking получихме потвърждение, че нашите пожизнени пръстени са легитимни и няма причина и ограничение гълъбите с пожизнени пръстени от БФСГ да не участват и се състезават през сезон 2020 г. в състезания на гълъбодруми участващи в – FCI Racing Pigeons Grandpix – Mundial Ranking. 

Награждаване 2019

29 Ноември 2019 г.

article_image
article_image

Уважаеми колеги,

 

На 23 ноември 2019г в гр. Плевен се състоя церемония по награждаване на гълъби за 2019г и изложба на наградените птици. Специални гости на събитието бяха Флорин Кристуня (собственик на гълъбодрум Корабия, Румъния), Ангел Арсов (представител на Македонската Федерация Спортни Гълъби),  Виктор Сергиев и Димитър Божериков (предишни председатели на Българска Федерация Спортни Гълъби). 


Подписано бе споразумение от историческо значение между Българска Федерация Спортни Гълъби и Македонска Федерация Спортни Гълъби за сътрудничество в областта на гълъбовъдния спорт и провеждане на интернационални състезания.


Връчени бяха наградите за национални асови гълъби, национални състезания и индивидуални постижения.
Благотворителния търг за подпомагане дейността на Българска Федерация Спортни Гълъби протече при висок интерес и всички предложени гълъби бяха продадени за обща сума над 3000лв. Българска Федерация Спортни Гълъби изразява своята искрена благодарност към всички дарители: Reinhard Gebhardt, Pletinckx Guy, Ilijan van der Zhek, Димитър Тодоров, Иван Иванов - Каварна, Андрей Стоилов, Свилен Стаматов, Максим Куманов, Иван Павлов, Florea Sorin


За да се насладите на настроението от събитието може да разгледате снимки ТУК.

Пръстени - 2020

27 Ноември 2019 г.

article_image

Пръстените за 2020 година ще бъдат получени по клубовете последния работен ден на месец ноември и ще се раздават от 01.12.2019г. за членове на БФСГ.

 

Допълнителни пръстени ще се раздават от 25.12.2019г. и за НЕчленове на БФСГ.

 

ХУБАВОТО ПРЕДСТОИ!

Благотворителен търг за подпомагане дейноста на БФСГ - гълъби - родословия

13 Ноември 2019 г.

article_image
article_image

Гълъби с техните родословия:

 

Участник 1:

 

 

 

 

 

 

Участник 2:

 

 

 

 

 

 

Участник 3:

 

 

 

 

 

Участник 4:

 

 

 

 

 

Участник 5:

 

 

 

 

Участник 6:

 

 

 

 

Участник 7:

 

 

 

 

 

 

 

Участник 8:

 

 

 

 

 

Участник 9:

 

 

 

 

 

Участник 10:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Участник 11:

 

 

 

 

 

Участник 12:

 

 

 

 

 

Участник 13:

 

 

 

 

Участник 14:

 

 

Благотворителен търг

05 Ноември 2019 г.

article_image
article_image

Благотворителният търг ще се проведе в 2 етапа:

 

1ви етап: скрито наддаване – всеки, който хареса гълъб от търга, може да напише тайна цена и да я постави в кутия със своите контакти: име, телефон и гълъб за който дава тази цена. Тайното наддаване може да се прави през целия ден на изложбата, както и от хора видели и харесали гълъб в мрежата (техните залози също ще бъдат поставени в кутията), посредством телефонно обаждане.

 

2ри етап: явно наддаване, което ще започне вечерта – отваря се кутията и се сортират залозите. Най-високото наддаване от тайния търг става минимална цена от която се стартира явното наддаване в залата. Ще има опция и с обаждане по телефона по време на явния търг. Ако най-високата дадена цена на скрития търг не бъде качена, спечелил става заявилият най-висока тайна цена. Ако гълъбът достигне по-висока цена в явните наддавания – спечелил става, човекът предложил най-висока явна цена.

Настаняване и организация Плевен 2019.г

04 Ноември 2019 г.

article_image

НАЦИОНАЛНО НАГРАЖДАВАНЕ И ИЗЛОЖЕНИЕ – ПЛЕВЕН 2019 г.

02 Ноември 2019 г.

article_image

|< <<   1 2 3  >> >|