БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СПОРТНИ ГЪЛЪБИ

 
ВРЕМЕТО 00:00:00 Вход Изход
 
 
 
 
 

Новини

Легитимност на пожизнените пръстени - разяснения

01 Декември 2019 г.

article_image

Във връзка със зачестилите запитвания от членове на БФСГ относно легитимността на пожизнените пръстени за състезателен сезон 2020 г., ръководството на федерацията внася следните разяснения:


1. На официалния сайт на FCI са публикувани оторизираните от организацията производители на пожизнени пръстени. Същите тези производители са гарант за това, че произведените от тях пръстени, носещи логото на FCI са с уникални номера и са придружени от индивидуален паспорт. Пръстените използвани от членовете на БФСГ са произведени от един от одобрените производители и БФСГ притежава всички необходими сертификати и счетоводни документи удостоверяващи това.


2. На международното изложение през октомври в Касел Германия, в официален разговор с Г-н Frans Hermans, координатор на FCI Racing Pigeons Grandpix - Mundial Ranking получихме потвърждение, че нашите пожизнени пръстени са легитимни и няма причина и ограничение гълъбите с пожизнени пръстени от БФСГ да не участват и се състезават през сезон 2020 г. в състезания на гълъбодруми участващи в – FCI Racing Pigeons Grandpix – Mundial Ranking.